15 günlük ara tatili fırsata çeviren öğrenciler binlerce soru çözme imkanı ve farklı şehirlerden öğrencilerle bir arada ders çalışma imkanı buldu. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerinin katıldığı Antalya’da bir otelde yatılı olarak düzenlenen YKS Kampı’nın yanı sıra, LGS öğrencileri için de İzmir Gaziemir’de bir otelde kamp düzenlendi.
Elçin Tün Eğitim Kurumları tarafından organize edilen YKS Antalya kampında öğrenciler, sabah 07.00‘de derslere başlayıp gece 22.00’e kadar süren yoğun bir eğitim programına katıldı. Bazı günler gece 03.00’e kadar süren yoğun kamp programında ders anlatımları, soru çözümleri, denemeler ve deneyimli öğretmenler eşliğinde motivasyon programları yer aldı. Yoğun programa rağmen sabah 7’de ders başı yapan öğrenciler yeniden ertesi günün programına uyarak sınav hazırlık çalışmalarına devam etti.
YEMEKTEN SONRA UYKUMUZ GELİR DİYE YEMEĞİ BİLE ÖLÇÜLÜ YEDİLER
Açıklamalarına devam eden Tün, “Çok güzel bir öğrenci topluluğuydu. Gerçekten ders çalışmaya gelmişlerdi. Çocuklar kendi gücünü görebilsin diye motive ettik. Öğrenciler 6 günde çok şey öğrenilebiliyor. Yemekten sonra uykumuz gelir de ders çalışamayız diye yemekte bile fazlaya kaçmadılar. Çaylarını içtiler, kahvelerini içtiler, yemeklerini yediler. Ders dışında hiçbir şeyle ilgilenmediler. Lüks bir oteli sadece eğitim amacıyla kullanmış olduk. Faydalı bir kamp oldu. Cep telefonlarını topladık. Sosyal medyadan bir hafta uzak kaldı öğrenciler. Birbirleriyle konuştular. Birbirlerinin sorularını çözdüler. Öğretmenlerine sorular sordular. Muhabbet ettiler. Çocuklar sadece derslerine konsantre oldular. Arındılar resmen. İlk gün telefon konusunda zorlanan öğrenciler 2. gün de normale döndüler.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler birbirlerine hedeflerini ideallerini anlattılar. Meslekleri anlattılar. Tecrübelerini paylaştılar.
BİR HAFTALIK TELEFON VE SOSYAL MEDYA DETOKSU
Öğrencilere uyguladıkları bir haftalık telefon detoksu hakkında bilgi veren Tün, “Öğrenciler sosyal medyada sadece şunu görüyorlar birileri bir yerlerde geziyorlar yemek yiyorlar devamlı bunlar paylaşılıyor sosyal medyada. Öğrenciler diyorlar ki bende gezmek istiyorum. Öğrencilerin aslında sınav yıllarında sorumlulukları var. Günlerinin büyük bir bölümü aslında sorumluluklarla geçiyor. Ders çalışırken değil de genelde ya gezerken ya da yemek yerken fotolar sosyal medyaya yükleniyor. Telefonları ve sosyal medyayı bir hafta boyunca hayatlarından uzaklaştırdılar. Çok da etkisini gördüler. Velilerle irtibatı öğretmenlerimiz sağladı. Sosyal medyada insanlar genel olarak beğendiklerini görüyorlar. Sistemin algoritması bu şekilde çalışıyor. Hep kendi gibi ya da beğendiği gibi sosyal medya hesapları karşısına çıkıyor. Farklı yerlerden çocuklarla bir arada ders çalışınca çocukların hali tavrı değişti. Kendilerine geldiler. Kendi ortamımızdaki öğrencilerden farklı olarak üniversite öğrencilerinin yeni çocuklarla tanışması kaynaşması yurtta kalması bile gelişimine katkıda bulunuyor. Üniversiteye gittiğinde yaşı 19-20 oluyor. Bu çocukların 15’li 16’lı yaşlarında farklı bölgelerden şehirlerden gelen çocuklarla tanışması öğrenciye çok fayda sağlıyor. 13-14 saat ders anlattım ama hiç yorulmadım. Ders anlatılan yerde konakladığımız için yorulacak bir ortam olmadı. Güzel bir sistemdi.
NİSAN’DA KUŞADASI’NDA YKS KAMPI YAPACAĞIZ
Nisanda tekrar kamp yapacağız. Tüm Türkiye’den öğrencilerimize üniversiteye hazırlık kampı yapacağız. Nisan ayındaki kampımızı Kuşadası’nda bir otelde yapmayı planlıyoruz.” dedi.
LGS KAMPI GAZİEMİR’DE
LGS kampı hakkında bilgi veren Tün, “LGS öğrencileri içinde kamp yapıyoruz. LGS kampımız İzmir’de yaşayan öğrencilere yönelik Gaziemir’de bir otelde yapılıyor. Bir öğrenci bir yıl boyunca hep aynı şeyleri görüyor. Ortamının biraz değişmesinin de faydasını görüyoruz. Hep aynı ortamların monotonluğundan da sıyrılmış oluyor öğrenciler. Öğrenciler aynalama yöntemiyle başarılı oluyorlar. Çevresindeki herkes ders çalışınca öğrenci de ders çalışmaya başlıyor. Adeta başarıyı aynalıyor öğrenciler” dedi.