banner24
banner25

“İlahi adalet; tüm hesaplar sıfırlanıyor ve adil bir başlangıç geliyor”

Eylül’de yaşadığımız Ay tutulmasının hemen ardından gerçekleşecek olan Güneş tutulması daha biz ne oluyor demeden hızlı bir şekilde her kişi için şu an hayatının can alıcı yeri neresi ise o alanda denge sağlamak üzere beklenmedik veya görülmedik konuları yaşatacaktır.

2 Ekim 2024 Ankara saati ile 21:49’da 10 derece Terazi burcunda Halkalı Güneş tutulması gerçekleşecektir. 114 numaralı Saros serisinin 8 Güney alanında gerçekleşmekte ve süresi 7 dakika 25 saniye ile oldukça uzun ve etkili bir tutulma olacağını göstermektedir. Önümüzdeki en az 7 yıl boyunca bu tutulmanın etkilerini görüyor olacağız.

Güneş tutulmasının ne demek olduğundan biraz bahsedelim. Bilimsel olarak Ay’ın yörüngesinde ilerlerken Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Güneş’in önünü kapatması ile gerçekleşen bir gökyüzü olayıdır. Ay Tam, Kısmi, halkalı, parçalı şekillerde bu olayı gerçekleştirebilir. Önümüzde beklediğimiz Güneş tutulması halkalı olacaktır yani Ay Güneş’in tamamını kapatmayacak etrafında ateş çemberi olarak adlandırılan bir güneş halkası kalacak şekilde tutulacaktır.

Peki bu gökyüzü olayı bizlere neyi sembolize etmektedir? Her yıl yaşadığımız bu tutulmalar kısaca evrenin bizi nasıl terbiye edeceğini veya ne şekilde hayatımıza müdahale edeceğini belirlediği zamanlardır diyebiliriz. Yaşanacakların spesifik olarak önceden ön görmek zordur çünkü alınması gereken ders alınmamışsa ilahi plan bu dönemlerde harekete geçmeye başlar ve bize yaşamamız gerekeni yaşatır, bundan pek kaçış yoktur, en önemli öğretisi farkında olmak, görmek ve ilerlemeye gönüllü olmaktır. Mesela sürekli hayatınızda negatif düşünen bir kişisiniz ve bu yüzden ilerleme kaydedemiyorsunuz. Ben yapamam, başıma kötü şeyler gelir, dışarı çıkamam, karar veremem, yönetemem, ben değişemem, öğrenemem… gibi gibi liste bu şekilde uzayıp gidebilir. Böyle bir kişi tekamülünde sıkışıp kalmıştır aslında, hayata dahil olması, ruhsal misyonunu gerçekleştirmesi için bu sınavını vermesi gerekmektedir ama kişi bunu kendi kendine aşamamıştır. İşte böyle bir hikâyede bu kişinin hayatına belki biri girer aşık olur ve aşkın gözünü kör etmesi ile birlikte değişimi kabul edebilir, bu senaryonun en iyisi veya kişinin bir anda düzeni öyle bir bozulur ki, mesela işinden atılır, eşinden ayrılır, evini değiştirmek zorunda kalır, böylece ben yapamam dediği her şeyi yapmak zorunda kalır ve değişim böylelikle mecburen gerçekleşir. Kötü veya sıkıntılı gibi görünse de aslında sonradan bu yaşananlara baktığında kişi o zaman çok zordu ama iyi ki yaşamışım diyeceği bir plana geçiş yapmış olur çünkü ve yoluna devam eder. O nedenle tutulmalar bazı kişiler için olumlu yönde tesir ederken bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Tutulma kötü değildir, öğreticidir diye bakmak gerekir. Eğer siz kendinizde ertelediğiniz ötelediğiniz hangi konularınız varsa özellikle de tutulma haritanızda bu alanları işaret eder ve siz bu öğretileri yerine getirirseniz sorun yoktur. Diğer türlü anlamanız ve görmeniz için hayatın alt üst olmasını deneyimleyebilirsiniz.

Kadim dönemlere baktığımızda özellikle tutulmaların, krallar, imparatorlar, yöneticiler veya önemli liderle ilgili savaş, ölüm, kayıp gibi sorunların çıkacağına inanırlardı. Sümerler ve Babilliler güneş tutulmasını krallar ve imparatorlar için kötü alamet olarak kabul ederlerdi. Mısırlılar, Ra’nın (Güneş Tanrısı) düşmanları tarafından saldırıya uğraması olarak görmüşlerdi. Yunanlılarda halk tutulmaları tanrıların öfkesi olarak algılardı. Çin’de tutulmaların kötü olayların habercisi olduğuna inanır ve tutulma esnasında çeşitli ritüeller yaparlardı. Vikingliler Güneş tutulmasını bir kurtun güneşi yutmaya çalışması olarak yorumlarlardı.

Günümüze gelecek olursak; Güneş, benlik, kimlik, baba, yöneticiler, ego, olmak, kendini var etmek gibi anlamları taşır ve vücutta Kalp ve omurga ile ilişkilendirilir.  Güneş’in bu tutulma esnasında Terazi burcunda olması kimliğin dengeye gelmesi, ilahi adaletin sağlanması, kişinin özellikle ilişkilerinde kendini bulması ve uyumu sağlaması, sosyal alanlarda dengeye gelme veya adalet teması, nezaketle, güzellikle, sevgi ile kişinin kendini var etmesi, baba veya yöneticilerle olan ilişkilerde dengeye gelinmesi şeklinde yorumlanabilir. Tabi Terazi burcu kararsızlıkları temsil ettiği için belki de bu konularda kararsız kaldığınız ve bu sebeple harekete geçemediğiniz konularda ilahi bir müdahale sizin karar vermenizi ya da seçim yapmanızı sağlayabilir. Seçim demişken önemli liderlerle ilgili seçim konusu da gündeme gelebilir.

Tüm bunların dışında tutulma anının haritası bütün olarak yorumlamak önemlidir tabi ki. Sosyal medya, basın, yayın alanlarında çok fazla önemli gündem konularının yer alabileceğini söyleyebiliriz. Bu haberlerin asparagas ve teyit edilmemiş bilgilerden oluşma ihtimali yüksektir. 2024 yılının son aylarında en önemli gündeme gelecek konular mülteciler, yabancı uyruklular, din ve inanç konuları, eğitim, yerel yönetimde ve bakanlıkta çalışan yöneticilerle ilgili can sıkıcı, yalan, dolan, aldatma temaları içeren bilgilerdir. Çocukların özellikle eğitim konusu ile ilgili yeni kararlar alınabilir. Bunun yanı sıra finans, para piyasaları, vergiler, borçlar ile ilgili Ekim – Kasım döneminde bomba etkisi yaratabilecek büyük bir olay gerçekleşebilir. Son dönemde vergi konularını düşünürsek son bir bomba bizi bekliyor olabilir, özellikle halkı büyük ölçüde etkileyen bir konu olacağını düşünmekteyim. Adı pek gündemde yer almayan gizli güç liderlerin kaynaklarının ortaya çıkması veya ölümü ile ortaya çıkan eski deflerin açılmasını sağlayan önemli gelişmeler yaşanabilir. Sosyal medya kanallarında kapanma, bazı kanalların kapanması, dijital platformların piyasadan kaldırılması gibi duyumlar alabiliriz. Bu dönemde sanatçılar ve politika da oldukça gündem de olacaktır. Tutulma Güney Ay düğümü tarafında gerçekleştiği için yaşayacağımız deneyimler temelde kayıplar, bırakmak, arınmak, geçmiş hesapların kapatılması ile ilgili olduğunu göstermektedir.

Kimler bu tutulmadan etki alacak?

10 derece Terazi, İkizler, Kova, Yengeç, Oğlak, Koç burcunda gezegeni ya da önemli aksları bu derecede yer alan kişiler direk etki alırken; 19,20 derece Balık, Başak, İkizler, Yay burçlarında gezegeni olan kişiler de aynalama prensibi ile dolaylı bir şekilde etki alabilirler. Akrep ve Yengeçler bu tutulmadan manevi, iç dünyası, ruhsal alanları ile ilgili deneyimler yaşayabilirler.

Burçlar bu tutulmadan nasıl etkilenecek?

Koç Burçları: İlişkiler ve Ortaklıklarla ilgili bırakmanız, bitirmeniz gereken konular gündeme gelebilir ve bu zamana kadar karar veremediğiniz konularda net karar alarak yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Kardeşler ya da yakın çevreden destek gelebilir.

Boğa Burçları: Para konusunda şanslı bir döneme girdiğinizi söyleyebilirim. İş, çalışma ortamı, hizmet aldığınız kişiler, günlük rutinlerinizle ilgili bırakmanız gereken konularınız gündeme gelebilir ve yeni kararlar alabilirsiniz.

İkizler Burçları: Bireysel haritanızda tutulmanın sert bir etkisi yoksa şanslı bir döneme girdiğiniz söyleyebilirim. Aşk ilişkileri başta olmak üzere, yaratım alanlarınız ya da çocuklarınız ile ilgili bırakmanız ve bitirmeniz gereken konular gündeme gelebilir. Bu dönemde hayatınıza yeni bir aşk girerse geçmişten gelen biri veya kadersel bir ilişki yaşanabilir.

Yengeç Burçları: Bu tutulma döneminde içinizde patlamaya hazır bir bomba var gibi hissedebilirsiniz. Dikkatli olun bu bomba ailenizle ilgili bir konuda patlamasın. İçinizde biriktirdiklerinizi bir anda dışa vurabilirsiniz. Ev, aile ve düzenle ilgili alanlarınızda bırakmanız bitirmeniz ve yeni başlangıç yapmanız gereken bir dönemdesiniz.

Aslan Burçları: Eski düşünce kalıplarını bırakıp yenilerini hayatınıza alma zamanınız geldi. Kardeşler, kuzenler yakın çevrenizle ilgili sonlandırmanız gereken konular olabilir. Karar vererek artık harekete geçme zamanınız. Bu hareketi gizli bir düşman tarafından gelebilecek hareket ile sağlamanız mümkündür.

Başak Burçları: Bu dönemde riskli yatırımlar yapmamaya özen gösterin. Zira para ya da değerlerinizle ilgili bitirmeniz bırakmanız gereken bir sınav yaşayabilirsiniz. Bu belki de bazı varlıkların satışı şeklinde de olabilir. Umut ve hayallere tutunmak bu dönem zor olabilir, her şeyin planlanamayacağını ve yaşamın içinde manevi tarafında olduğunu hatırlamalısınız.

Terazi Burçları: Bu tutulma en çok sizlerin hayatlarında görünür olabilir. İnançlarınızın güçlenmesi, ilahi adaletin gerçekleşeceğine inanmanız gereken bir dönemdesiniz. İlişkiler, ortaklıklar ve kariyer hayatınızda zorlayıcı sınavlar atlatmanız gerekebilir. Unutmayın, güçlü bir inanç ve kararlı bir duruş ile her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. İkilemlerinizin artmaması için yalnız kalmayıp çevrenize kulak vermenizde fayda var.

Akrep Burçları: Geçmişte canını yaktığınız birisi varsa dikkatli olun, ilahi adaletin gerçekleşme zamanı olabilir sizin için. Çok derinlere inen ve karşısına çıkan her şeyi eşeleyerek parçalama iç güdüsüne sahipsiniz bu durum sizi hasta edebilir. Bu tutulma bilinç altınızda yer etmiş ve arınmanız gereken tüm konuları önünüze serecektir. Şifalanmak için bu fırsatı değerlendirin ve arınmayı kabul edin.

Yay Burçları: Hayaller ve umutlarınızın yeniden yeşermesi ve yeni motivasyonlar sağlayabilmeniz için eskiden, geçmişten kurtulmanız gerekmektedir. Bu tutulma size özellikle ortaklık ya da ilişkiler hanesinde güzel şans ve fırsatlar getirecektir. Arkadaşlıklarınızı yeniden gözden geçirebilir ve bazı temizlemeler yapabilirsiniz. Bekar olan yaylar bu dönem hayatına girecek kişileri dikkatli seçsinler, can yakıcı ve öğretici deneyimler yaşanabilir.

Oğlak Burcu: İş, kariyer ve para konuları ile ilgili dengenin sağlanması gereken ve de ilahi adaletin gerçekleşeceği bir dönemdesiniz. Geçmişte yapmış olduğunuz bir işe geri dönebilir, işinizi bırakabilir, kariyerinizde ben burayı hak etmiyorum diyerek yeni kararlar alma yoluna gidebilirsiniz. Aile ile ilgili de bazı gündemleriniz olabilir. Aile ve kariyer yaşamınızı dengeye getirmenizi sağlayacak bir tutulma sizleri bekliyor.

Kova Burçları: Eğitim, inançlar, yabancılarla ilgili konular, yurt dışı konuları, uzak mesafeler, yolculuklar ile ilgili konularda hayatınızda bir denge ve uyum getirebilir bu tutulma. Bekarlar için sürpriz bir aşk hayatına girebilir. Yetenekli olduğu yaratım alanları fark edebilir, kendine olan inancı artabilir. İş ortamında ani gerçekleşen agresyonlara dikkat. Sakin kalmakta fayda var.

Balık Burçları: İş, çalışma ortamı, hizmet alınan kişiler, evcil hayvanlar, gündelik yaşam ile ilgili eskimiş ya da fayda sağlamayan alışkanlıkları bırakma zamanı. Maddi konularda şanslı bir döneme giriyorsunuz, beklenmedik yerlerden para akışı olabilir. Yakın çevre, kardeş veya yakın akrabalarla olan ilişkilere dikkat etmeniz gerekiyor.

Burçlara göre genel bir yorumlama yaptık. Herkesin kendi natal haritasına göre, aldığı açılar, bulunduğu derecelere göre gökyüzü etkileri değişkenlik göstermektedir. Detaylı yorum için bireysel haritalara bakılmak gerektiğini bilmenizi isterim.

Bu tutulmanın tüm dünyaya ve insanlığa ilahi adaleti sağlamasını, barışı ve huzuru getirmesini temenni ederim.

Sevgi ve ışıkla kalın,

Astrolog Neyir Gizem Yılmaz

www.astrologyturk.com

[email protected]

instagram @astrologyturk @neyirgizemyilmaz

Youtube @astrologyturk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.