18 Eylül Ay Tutulması 2024

Büyük bir sıçrama ya da büyük bir yıkım getirecek olan Balık Burcundaki Ay Tutulması 18 Eylül 2024 tarihinde Ankara saatiyle 05:34’te gerçekleşecektir. 1988 yılında başlayan ve her 18 yılda bir balık burcunda gerçekleşen 118 numaralı saros serisindeki tutulmanın sonuncusunu yaşıyor olacağız. 1988 ve 2006 yıllarında yaşanan Balık burcundaki Ay tutulması dönemlerinde Türkiye ve Dünya’da yaşanan olaylara baktığımızda: Genel olarak yaşanan önemli konu başlıkları inançlarla alakalı yaşanılan olaylar başta olmak üzere denizler, uçak kazaları, savaşlar, sanatsal alanlardaki gelişmeler, önemli kişilerin ölümleri, salgın hastalıklar alanlarında önemli ve ön plana çıkan gelişmeleri görüyoruz. Şu an gündemimizde yer Alan Roblox oyununun da 2006 yılında piyasaya sürüldüğünü söylemeden geçemeyeceğim, önemli etki sağlayan her türlü kişi ya da olayların tutulma ile gelip tutulma ile gittiğini gözlemlemişizdir. Yani 2006 yılında hayatınıza giren ve artık size fayda sağlamayan bir kişi varsa artık gitme vakti gelmiş olabilir.

Güneş ve Ay tutulması olmak üzere bir yılda ortalama 4 kere tutulma yaşarız. Bu tutulmaların her birinin belli bir hikayesi vardır ve saros serisi dediğimiz belli bir aileye ait olurlar. Dolayısı ile geçmişten günümüze 18 yılda bir tekrar eden bu gökyüzü olayı daha çok kaderin evrene müdahalesi ile sistemi gitmesi gereken yöne doğru evrilmesine destek olur. Eğitimlerimde her zaman bahsettiğim gibi kadersel olaylar yani evrenin müdahalesi öyle sevimli ve sevgi dolu olmaz. Başta karmaşa, zorluk, sıkıntı gibi görünen olayları sonrasında ortalık durulduğunda görmeye başlarız; neyi neden yaşadığımızı. Ve bu noktada Ay tutulmaları duygusal, manevi, bilinç altı, sınavlar, karmalar ile ilgili alanlarımızı düzenlemeye çalışır. Ay tutulmaları dönemlerinde bu nedenle çoğu kişi bir gerginlik, stress ve adını koyamadığı duygusal gelgitler yaşadıklarını itiraf ederler.

Balık burcunda gerçekleşmekte olan yılın son tutulması sembolizm olarak; sanat alanları, sanatçılar, inanç sistemleri, dini alanlar ve din görevlileri, toplumsal kurallar, salgın hastalıklar, kitle ölümleri, balıklar, sular, şifa ile alakalı alanlar, petrol, yağış, fırtına, uçaklar, havacılık sektörü, okyanuslar, nehirler, ruhsal mekanlar, kutsal kişiler, yas tutulan yerler, barajlar, Dünya’nın kuzey yarım kürenin batısında yer alan bölgeleri temsil etmektedir.

Balık burcundaki Ay tutulmasında ruhsal şifalanma, geçmişten arınma arketipi ön plana çıkar. Bu nedenle hastaneler, enstitüler, rehabilitasyon merkezleri, yardım kuruluşları, hapishaneler, esaret, ilaçlar, bağımlılıklarla ilgilidir. Dolayısı ile hayır yapma, yardımseverlik, şefkat ve merhamet, affedicilik, kabullenici olma duygularını ön plana çıkartmak için bizlere bireysel ve toplumsal anlamda çeşitli deneyimleri yaşatacaktır.

Su elementinde gerçekleşen tutulmaları küresel anlamda sel felaketleri, aşırı yağışlar, tsunamiler, deniz kazaları, suda yaşayan canlıların zarar görmesi, bağımlılıklarla ilgili sorunlar, ihanetler, huzursuzluklar, savaş beklentileri, toplu ölümlerin artması ve duygusal alanlarda yaşanabilecek çalkantıları işaret etmektedir.

Değişken niteliğin oldukça baskın olduğu haritanın bütününe baktığımızda mevcut durumla ilgili, ticari ve finansal alanlarla ilgili stress ve sıkıntıların olabileceğini, grevleri, hastalıkları, din ve eğitim ile ilgili sorunları gündeme getirebilir. Önümüzdeki en az 3 aylık süreç boyunca değişkenlik ve dalgalanmalar yaşanıyor olacaktır. Ancak hiçbir şeyin nedensiz olmaması gibi tutulmaların da bizi götürmek istediği bir yer vardır ve toplumsal olarak insanlığın bilgi ve iletişim gücünü görerek ilişkilerde dengenin sağlanabileceğini, hak hukuk adalet temalarının evrenin müdahalesi ile yerine gelebileceğini, insanlığın ilerleyişinde inançların ne kadar güçlü bir frekansa sahip olduğunu anlaması, aydınlanması, batıl olana değil gerçek bilgiye ulaşarak kendini aşması gerektiğinin önemini anlayacaktır. İnsanoğlu içerisinde her birey kendi ruhsal yolculuğunu görmeye başladığında hem kendine hem de kollektif düzene fayda sağladığını anlaması gerekecektir.

Tutulmadan en çok etkilenecek olan meslek grupları: Ulusal ve bölgesel din adamları, rahipler, yargıçlar, senatörler, ruhani işler yapan kişiler, üniversite öğrencileri, avukatlar, tüccarlar, burjuva sınıfı, akademisyenler, yayıncılık işiyle uğraşanlar, pilotlar, gezginler, uzak seyahatler yapan kişiler yer almaktadır. Bu meslek alanlarında çalışan kişilerin maddi konularında rahatlama olurken bu kişilerle ilgili özellikle basın ve medyada haklarında çıkan haberlerin çokça yer alabileceğini görebiliriz. Sosyal medya alanlarında ve reklamcılık sektöründe de kıyasıya bir rekabet ve çokça konuşulacak çatışma ve zorlayıcı durumlar söz konusu olabilir. Yine bu meslek dallarında düzenbazlıklar, hırsızlık ve başarısızlık olayları çokça konuşulabilir.

18 Eylül’de gerçekleşecek olan ve etkilerini şimdiden hissetmeye başladığımız Ay Tutulması etkisini en çok; açık olarak düşmanlık yapan kişiler ve ülkelerin yaşadığı talihsizliklere, kayıplara, ölümlere, yıkımlara, sarsıcı bir sürecin içerisine girdiklerine şahit olabiliriz. Tutulma zamanlarında ilahi adalet sistemi devreye girer o nedenle hak yememiş haksızlık yapmamışsanız, can yakmamış kalp kırmamışsanız, içiniz ve vicdanınız rahatsa sakin kalın ve kendi yolculuğunuza odaklanın. Canınızı sıkan ve size hakkaniyetli davranmayan kişilerin bedel ödediğine yakından şahit olabilirsiniz.

Gökyüzünde tutulma anı haritasında Hud Hud kuşu sembolizmini görmekteyiz. Mitolojik hikayesine göre Hud Hud kuşu Zümrüdüanka olduğunu anlamasını sağlayan bir öğretiyi anlatır. Dönüşüme hazır olan kendisini yeniden var etmek isteyen kişiler açısından şans ve uğur getirecektir. Özellikle bu dönemde mavi renkleri bolca kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu dönemde ilişkilerle ilgili yaşanılan konular yine çok vurgulu olabilir. Kimileri ruh eşi ile veya kadersel olarak hayatına etki edecek kişilerle karşılaşabilirler. Özellikle ego ve hırs yapmayan, koşulsuz sevgi enerjisini yaşayabilen kişiler için ilişkilerle ilgili konularda iyileşme ve güzel gelişmeler yaşanabilir. Hırsı, tutkunun, aç gözlülüğün kurbanı olan kişiler için yanlış ilişkiler içerisine girme veya tehlikeli davranışlarla karşılaşma gibi deneyimler yaşayabilirler.

Önümüzdeki 6 aylık süreç içerisinde Dünya genelinde bu ay tutulmasından en çok etkilenecek ülkeler Türkmenistan, Afganistan, Pakistan, Hindistan olumlu gelişmeler yaşarken, Çin’de yine hastalıkla ilgili zorlu bir süreç yaşanabilir. Türkiye’nin Güney doğu sınırı itibari ile Suriye, Irak ve Suudi Arabistan bölgesinde büyük ve etkili olaylar gündeme gelebilir.

Yükselen burcunuza göre ay tutulması sizi nasıl etkileyecek?

Koç: Gizli düşmanlarınız varsa özellikle kadın figürlerine karşı dikkatli olun. Sağlık konularınızda şifa arayışınız varsa güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde özellikle de iletişim alanınızda gerginlikler yaşayabilirsiniz. Bilinç altınızın hayatınızda çizdiği kurallardan, sınırlardan artık kurtulmalısınız.

Boğa: Hayata karşı yeni umutlar ve hayaller besleyebileceğiniz bir dönem yaşayacaksınız. Hayattan keyif almanızı engelleyen her ne ya da her kim varsa arının, kurtulun, hafifleyin. Para konularında ani kararlar vermemeye çalışın. Bazı boğalar için bu dönem hayatına ruhsal eş ya da partner girebilir.

İkizler: Kariyerinizde gerçekten ilerlemek istediğiniz, sizi mutlu edecek alanı bulun, sizi bu konuda engelleyen ve sınırlandıran kişi ya da olaylardan kurtulun, gerekirse sorumluluk almaktan da kaçınmayın. Bu inanç ile kendinize güzel şans ve fırsatları çekebileceksiniz. Dedikodulardan bu dönemde uzak durmanızda fayda var. Sürekli dış görünümünüzde değişiklik yapmak isteyebilirsiniz.

Yengeç: Hayata karşı koymuş olduğunuz katı kuralları aşma, üzerinizdeki toprağı silkeleyerek hayallerinizin peşinde koşma zamanı. Yakın çevrenizden özellikle kardeşlerinizden destek alabilirsiniz. Bilinç altınızda kendinizi kandırma eğiliminiz çok fazla yer alıyor, söylenenlere, konuşulanlara aldırmayın, büyük bir dönüşümü siz kendi iradenizle başlatabilirsiniz. Bugün inanarak harekete geçerseniz 3 ay sonra bu adımın meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz.

Aslan: İş, kariyer, para ile ilgili konularda büyük bir dönüşüm yaratabilirsiniz.  Duygularınızın ve hayallerinizin farkında olun, belki de okült alanlara eğilmelisiniz. Korkular, sınırlar ve mecbur hissettiğiniz durumlardan kurtulduğunuzda hayallerinizin peşinden koşabileceksiniz. Arkadaşlarınız size bu konuda itici bir güç olabilir.

Başak: İlişki ve ortaklıklarla ilgili alanlarınızda sizi zorlayan ve baskı altında hissettiren durumlardan kurtulmanız için güzel bir fırsat doğabilir. Kariyerinizle ilgili yaşayacağınız önemli gelişmeler, haberler, duyumlar sizi aniden harekete geçirebilir. Duygularınızı konuşarak ifade etmeye çalışmalısınız.

Terazi: Arkanızdan yapılan dedikodulara dikkat edin. Ayaklarınızla alakalı yaşadığınız sorunlarınız varsa ilerlemekten korktuğunuz kaçtığınız konularınızla ilgili olabilir. Uzak yolculuklar veya yurt dışı seyahati için uygun bir dönem değil. Daha kararlı adımlar atabilmeniz ve gereksiz yüklerinizden kurtulabilmeniz için bu tutulma size çeşitli fırsatları sunacaktır.

Akrep: Bir anda hayatınızın dönüm noktası haline gelen bir aşk deneyimi yaşayabilirsiniz. Bazılarınız belki de yeni yetenek alanlarını fark edebilir ve bu büyük bir dönüşüme götürebilir. Bu aralar şiir, resim gibi sanatsal alanlarla uğraşmak kendinizi daha iyi hissettirebilir. Kredi ve borç konularında dikkatli olmanızda fayda var.

Yay: Aile, eş, sevgili, ortaklık, kariyer ve ebeveynlerle olan ilişkilerinizde zorlanma yaşadığınız bir dönem olabilir. Karşınıza çeşitli fırsatlar sunarken bir taraftan evrenin planına güvenmeyi öğrenmeli bir taraftan da inançlarınızı güçlendirmelisiniz. Bu dönemde aniden karşınıza çıkacak olan ilişki ya da ortaklı fırsatı tüm kaderinizi değiştirecek bir dönüm noktası olabilir.

Oğlak: Kendinizi yakın çevrenizdeki insanların istek ve talepleri ile kuşatılmış hissediyorsunuz. Bu durum sizin çalışma ortamınızda ve bakış açınızda zorlanmanızı sağlayan deneyimleri getirebilir. Üzerinizdeki bu baskının gerçek yüzünü görebilirseniz karar almanız ve önünüzü görmeniz daha kolay olacaktır.

Kova: Büyük dönüşüm kapınızı çalmak üzere. Maddi konularda ortaya çıkan belirsizlikler kime güvenip kime güvenmeyeceğinizi görmeniz için yaşadığınız deneyimlerdir. Başkalarının gelirleri ya da beklediğiniz miraslara değil de kendi hayallerinizin peşinde kendi kararlarınızla koştuğunuzda veya başkalarına ait sorumlulukların altında ezilmeyi bıraktığınızda hayatınızda büyük bir hareket başlatmış olacaksınız. Bunu sınamak için varlıklı bir kişi hayatınıza girebilir.

Balık: Dünyanın bütün yükünü siz taşımak zorunda değilsiniz. Göremiyorsunuz ama başkalarının hayatlarını kolaylaştırmak için kendi ilişki, çocuk veya evinizle ilgili konuları ihmal ediyor olabilirsiniz. Sizin bu tutulmadaki en büyük vurgunuz artık kendinize gelmeniz ve yaşam akışında dans ederek, keyif alarak yaşamayı öğrenmelisiniz. Ev ve toprak konuları, alım satım fırsatları çıkabilir.

instagram.com/astrologyturk

astrologyturk.com

https://www.youtube.com/@Astrologyturk