YILIN SON VE EN ETKİLİ GÜNEŞ TUTULMASI GELİYOR 2 EKİM 2024-BÖLÜM1

“İlahi adalet; tüm hesaplar sıfırlanıyor ve adil bir başlangıç geliyor”

Eylül’de yaşadığımız Ay tutulmasının hemen ardından gerçekleşecek olan Güneş tutulması daha biz ne oluyor demeden hızlı bir şekilde her kişi için şu an hayatının can alıcı yeri neresi ise o alanda denge sağlamak üzere beklenmedik veya görülmedik konuları yaşatacaktır.

2 Ekim 2024 Ankara saati ile 21:49’da 10 derece Terazi burcunda Halkalı Güneş tutulması gerçekleşecektir. 114 numaralı Saros serisinin 8 Güney alanında gerçekleşmekte ve süresi 7 dakika 25 saniye ile oldukça uzun ve etkili bir tutulma olacağını göstermektedir. Önümüzdeki en az 7 yıl boyunca bu tutulmanın etkilerini görüyor olacağız.

Güneş tutulmasının ne demek olduğundan biraz bahsedelim. Bilimsel olarak Ay’ın yörüngesinde ilerlerken Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Güneş’in önünü kapatması ile gerçekleşen bir gökyüzü olayıdır. Ay Tam, Kısmi, halkalı, parçalı şekillerde bu olayı gerçekleştirebilir. Önümüzde beklediğimiz Güneş tutulması halkalı olacaktır yani Ay Güneş’in tamamını kapatmayacak etrafında ateş çemberi olarak adlandırılan bir güneş halkası kalacak şekilde tutulacaktır.

Peki bu gökyüzü olayı bizlere neyi sembolize etmektedir? Her yıl yaşadığımız bu tutulmalar kısaca evrenin bizi nasıl terbiye edeceğini veya ne şekilde hayatımıza müdahale edeceğini belirlediği zamanlardır diyebiliriz. Yaşanacakların spesifik olarak önceden ön görmek zordur çünkü alınması gereken ders alınmamışsa ilahi plan bu dönemlerde harekete geçmeye başlar ve bize yaşamamız gerekeni yaşatır, bundan pek kaçış yoktur, en önemli öğretisi farkında olmak, görmek ve ilerlemeye gönüllü olmaktır. Mesela sürekli hayatınızda negatif düşünen bir kişisiniz ve bu yüzden ilerleme kaydedemiyorsunuz. Ben yapamam, başıma kötü şeyler gelir, dışarı çıkamam, karar veremem, yönetemem, ben değişemem, öğrenemem… gibi gibi liste bu şekilde uzayıp gidebilir. Böyle bir kişi tekamülünde sıkışıp kalmıştır aslında, hayata dahil olması, ruhsal misyonunu gerçekleştirmesi için bu sınavını vermesi gerekmektedir ama kişi bunu kendi kendine aşamamıştır.