YILIN SON VE EN ETKİLİ GÜNEŞ TUTULMASI GELİYOR 2 EKİM 2024 -BÖLÜM2

İşte böyle bir hikâyede bu kişinin hayatına belki biri girer aşık olur ve aşkın gözünü kör etmesi ile birlikte değişimi kabul edebilir, bu senaryonun en iyisi veya kişinin bir anda düzeni öyle bir bozulur ki, mesela işinden atılır, eşinden ayrılır, evini değiştirmek zorunda kalır, böylece ben yapamam dediği her şeyi yapmak zorunda kalır ve değişim böylelikle mecburen gerçekleşir. Kötü veya sıkıntılı gibi görünse de aslında sonradan bu yaşananlara baktığında kişi o zaman çok zordu ama iyi ki yaşamışım diyeceği bir plana geçiş yapmış olur çünkü ve yoluna devam eder. O nedenle tutulmalar bazı kişiler için olumlu yönde tesir ederken bazı kişiler için zorlayıcı olabilir. Tutulma kötü değildir, öğreticidir diye bakmak gerekir. Eğer siz kendinizde ertelediğiniz ötelediğiniz hangi konularınız varsa özellikle de tutulma haritanızda bu alanları işaret eder ve siz bu öğretileri yerine getirirseniz sorun yoktur. Diğer türlü anlamanız ve görmeniz için hayatın alt üst olmasını deneyimleyebilirsiniz.

Kadim dönemlere baktığımızda özellikle tutulmaların, krallar, imparatorlar, yöneticiler veya önemli liderle ilgili savaş, ölüm, kayıp gibi sorunların çıkacağına inanırlardı. Sümerler ve Babilliler güneş tutulmasını krallar ve imparatorlar için kötü alamet olarak kabul ederlerdi. Mısırlılar, Ra’nın (Güneş Tanrısı) düşmanları tarafından saldırıya uğraması olarak görmüşlerdi. Yunanlılarda halk tutulmaları tanrıların öfkesi olarak algılardı. Çin’de tutulmaların kötü olayların habercisi olduğuna inanır ve tutulma esnasında çeşitli ritüeller yaparlardı. Vikingliler Güneş tutulmasını bir kurtun güneşi yutmaya çalışması olarak yorumlarlardı.

Günümüze gelecek olursak; Güneş, benlik, kimlik, baba, yöneticiler, ego, olmak, kendini var etmek gibi anlamları taşır ve vücutta Kalp ve omurga ile ilişkilendirilir.  Güneş’in bu tutulma esnasında Terazi burcunda olması kimliğin dengeye gelmesi, ilahi adaletin sağlanması, kişinin özellikle ilişkilerinde kendini bulması ve uyumu sağlaması, sosyal alanlarda dengeye gelme veya adalet teması, nezaketle, güzellikle, sevgi ile kişinin kendini var etmesi, baba veya yöneticilerle olan ilişkilerde dengeye gelinmesi şeklinde yorumlanabilir. Tabi Terazi burcu kararsızlıkları temsil ettiği için belki de bu konularda kararsız kaldığınız ve bu sebeple harekete geçemediğiniz konularda ilahi bir müdahale sizin karar vermenizi ya da seçim yapmanızı sağlayabilir. Seçim demişken önemli liderlerle ilgili seçim konusu da gündeme gelebilir.

Tüm bunların dışında tutulma anının haritası bütün olarak yorumlamak önemlidir tabi ki. Sosyal medya, basın, yayın alanlarında çok fazla önemli gündem konularının yer alabileceğini söyleyebiliriz. Bu haberlerin asparagas ve teyit edilmemiş bilgilerden oluşma ihtimali yüksektir. 2024 yılının son aylarında en önemli gündeme gelecek konular mülteciler, yabancı uyruklular, din ve inanç konuları, eğitim, yerel yönetimde ve bakanlıkta çalışan yöneticilerle ilgili can sıkıcı, yalan, dolan, aldatma temaları içeren bilgilerdir. Çocukların özellikle eğitim konusu ile ilgili yeni kararlar alınabilir. Bunun yanı sıra finans, para piyasaları, vergiler, borçlar ile ilgili Ekim – Kasım döneminde bomba etkisi yaratabilecek büyük bir olay gerçekleşebilir. Son dönemde vergi konularını düşünürsek son bir bomba bizi bekliyor olabilir, özellikle halkı büyük ölçüde etkileyen bir konu olacağını düşünmekteyim. Adı pek gündemde yer almayan gizli güç liderlerin kaynaklarının ortaya çıkması veya ölümü ile ortaya çıkan eski deflerin açılmasını sağlayan önemli gelişmeler yaşanabilir. Sosyal medya kanallarında kapanma, bazı kanalların kapanması, dijital platformların piyasadan kaldırılması gibi duyumlar alabiliriz. Bu dönemde sanatçılar ve politika da oldukça gündem de olacaktır. Tutulma Güney Ay düğümü tarafında gerçekleştiği için yaşayacağımız deneyimler temelde kayıplar, bırakmak, arınmak, geçmiş hesapların kapatılması ile ilgili olduğunu göstermektedir.