Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referanduma işaret ederek, "16 gün sonra Türkiye yeni bir sisteme geçecek" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Kars'ta düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Kars'taki meydanda yaşanan coşkunun 16 Nisan'ı, büyük Türkiye'yi müjdelediğini ileri süren Başbakan Yıldırım, Kars'ın her zaman ülkeye, devlete, millete ve bayrağa sahip çıktığını söyledi.
Kars'ın 15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın müjdecisi olduğunu iddia eden Yıldırım, "Sizler 6-7 Ekim'de terör örgütünün kışkırtmasına, çukur siyasetine prim vermediniz. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bayrağın, demokrasinin, bağımsızlığın yanında yer aldınız. Sizleri gönülden kutluyorum. Halk oylamasına 16 gün kaldı. 16 gün sonra Türkiye yeni bir sisteme geçecek" dedi.
'BU OYLAMA İLE DARBE ANAYASASI ÇÖPE GİDECEK'
16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının 'şahıslar' meselesi olmadığını dile getiren Başbakan Yıldırım, "Bu sistem Erdoğan için değil her doğan için lazım. Mesele Türkiye meselesidir. Türkiye'ye tuzak kuranların oyunlarını bozacak mıyız? Güçlü, itibarlı, istikrarlı Türkiye için evet. Bu oylama ile darbe anayasası çöpe gidecek. Sivil ve milletin anayasası gelecek. Şimdi söz de, karar da sizin. Kars'ın kararı Türkiye'nin kararıdır. Kars'ın da Türkiye'nin de kararı başımız gözümüz üstündedir." diye konuştu.
Türkiye'nin ulaşımını, yollarını, denizciliğini, havayolunu, demiryollarını Kars'ın evladı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a emanet ettiklerini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, bu görevi kendisinin uzun yıllar yaptığını hatırlattı. Yıldırım, bu görevi Arslan'ın da en güzel şekilde yerine getirdiğini vurguladı.
31 Mart 2017 Cuma 14:27
