banner24
banner25

Gaziemir Kent Konseyi’nin en güçlü adayı Günnur Berber

Gaziemir Kent Konseyi’nin en güçlü adayı Günnur Berber

11 Temmuz 2024 Perşembe 08:43
Gaziemir Kent Konseyi’nin en güçlü adayı Günnur Berber

En son 2021 yılında toplanan Gaziemir Kent Konseyi seçimli genel kurulunun İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonra bir daha toplanamadı. Mahkemenin iptal kararı sonrasında dönemin belediye başkanı Halil Arda yeniden genel kurulu toplantıya çağırmadı. Son genel kurulda desteklediği adayın açık ara seçimi kaybetmesinin de, Arda'nın yeniden genel kurulun toplamamasına etki eden faktörler arasındaydı.

Genel kurul iptali sonrası bir daha toplanamaması, Gaziemir Kent Konseyi'nin fiili olarak adeta kapısına kilit vurulması anlamındaydı.

Partisi tarafından da yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Halil Arda'nın dönemi 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle birlikte geride kaldı. CHP adayı olarak girdiği seçimleri kazanarak Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Kent Konseyi genel kurulunu yeniden toplantıya çağırdı. 30 Temmuz'da seçimli genel kurulunun toplanmasıyla birlikte Gaziemir Kent Konseyi yeniden çalışmaya başlamış olacak.

Son genel kurulun açık ara galibi olduğu halde, mahkemenin iptal kararı sonrasında konsey başkanlığı elinden alınan Günnur Berber bu seçimin favorisi. Önceki dönem aday çıkaran grubun bir kez daha şansını denemesi bekleniyor. Söz konusu grubun aday değiştirerek genel kurulda boy göstereceği ifade ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.