Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın Hollanda Milli Futbol Takımı'na teknik direktör olacağı ileri sürüldü. Advocaat, daha önce Hollanda A Milli Futbol Takımı'nda iki defa teknik direktör olarak görev apmıştı.
Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf Gazetesi'nde yer alan habere göre, Fenerbahçe'de Teknik Direktör olarak görev yapan Dick Advocaat'ın, Hollanda'nın teknik direktörü olacağı ileri sürüldü. Habere göre Dick Advocaat'ın yardımcılığını ise ünlü eski futbolcu Ruud Gullit yapacak.
Habere göre Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), Dick Advocaat ve Ruud Gullit'in Hollanda milli takımının başına geçmesi için sözleşmelerini dahi hazırladı.
GERÇEKLEŞİRSE HOLLANDA'YI 3. KEZ ÇALIŞTIRACAK
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'la anlaşma sağlanması halinde 61 yaşındaki teknik adam 3. defa Hollanda Milli Takımı'nı çalıştıracak. Advocaat, daha önce de 1992-1994 ile 2002-2004 yılları arası Hollanda milli takım patronluğunu yapmıştı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın Spor Toto Süper Lig maçları nedeniyle 4 Haziran tarihine kadar İstanbul'da bulunması gerekli.
31 MAYIS'TAKİ MAÇ İÇİN AZİZ YILDIRIM'IN İZNİ GEREKİYOR
Hollanda milli takımının 31 Mayıs'ta Fas ile oynayacağı hazırlık maçında takımın başında sahaya çıkması için Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Advocaat'a izin vermesi gerekiyor. Hollanda milli takımının geçtiğimiz ay Dünya Kupası grup eleme karşılaşmasında Bulgaristan'a 2-0 mağlup olması sonrası Teknik Direktör Danny Blind'in görevine son verildi.
Advocaat, Fenerbahçe teknik direktörü olmadan önce Hollanda milli takımında Dany Blind'in yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Hollanda Futbol Federasyonu, Blind'in görevine son verilmesi sonrası, teknik direktörler Ronald Koeman, Louis van Gaal, Roger Schmidt ve Frank de Boer'e teklif götürmüş ancak bu isimler Hollanda'yı çalıştırmayı kabul etmemişti. Hollanda Futbol Federasyonu bunun üzerine teknik direktörlük için Dick Advocaat ve El Cezire takımında görev yapan Henk ten Cate'yi düşünmeye başlamıştı. Ten Cate ise Advocaat ile de görüşüldüğü ortaya çıkınca teklifi reddetti.
Dünya Kupası'na katılma şansını Bulgaristan mağlubiyeti ile zora sokan Hollanda, mücadele ettiği grupta 4. sırada bulunuyor.