banner24
banner25

“Sanatın İzinde: Burcu Gökkara’nın Dövme Sanatındaki Yükselişi”

“Sanatın İzinde: Burcu Gökkara’nın Dövme Sanatındaki Yükselişi”

07 Eylül 2024 Cumartesi 09:43
“Sanatın İzinde: Burcu Gökkara’nın Dövme Sanatındaki Yükselişi”

Ankara doğumlu Burcu Gökkara, çocukluğundan itibaren sanatla iç içe bir yaşam sürdü. 14 yaşında ilk dövmesini yaptırdığında, bu sanat dalına olan ilgisinin bir gün onu dünyanın dört bir yanındaki dövme festivallerine taşıyacağını belki de hayal etmiyordu. Selçuk Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra, dövme yapmaya hobi olarak başlayan Gökkara, kısa sürede bu tutkusunu mesleğe dönüştürdü.

İstanbul’da adım attığı ilk profesyonel kariyeri, Antalya’nın turistik bölgelerinde hız kazandı. Burcu, yoğun çalışma temposunda kendini geliştirme fırsatı buldu ve bu süreçte edindiği deneyimler, onu uluslararası dövme sahnesine taşıdı. 2023’te Marmaris Uluslararası Dövme Festivali’nde “Best of Blackwork” kategorisinde 5. sırayı alarak dikkatleri üzerine çekti. Ardından, 2024 yılında İzmir Dövme Festivali’nde “Best of Blackwork” ve “Best of Sunday” kategorilerinde birincilik ödülleri kazandı. Amerika’nın Denver şehrinde düzenlenen prestijli bir festivalde ise “Small ve Medium Siyah Beyaz” kategorilerinde iki ikincilik ödülü ile başarısını perçinledi.

Bugün Santa Barbara, Kaliforniya’da çalışmalarını sürdüren Burcu Gökkara, dövme sanatında fine line, blackwork, dotwork, black and grey, ve micro realism gibi çeşitli tarzlarda uzmanlaştı. Sanatındaki derinlik ve teknik ustalık, onu sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da tanınan bir isim haline getirmeye devam ediyor.

Gökkara’nın başarılarla dolu bu yolculuğu, sanata duyduğu derin sevgi ve öğrenme azmiyle şekillendi. Türkiye’den çıkıp, Amerika’ya uzanan bu serüvende, Burcu Gökkara, dövme sanatının sınırlarını zorlarken, kendi ismini de sanat dünyasına kalıcı bir şekilde yazdırmayı hedefliyor ve kendini her zaman geliştirmeye açık olduğunu dile getiriyor.

Anahtar Kelimeler:
Burcu Gökkara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.